Sıvı Katı Gübre tankeri yapısı

Özel Gübre Pompası: Gübreser de “vakum pompası” bulunmaz, gübreser bir vidanjör değildir. Gübreser bir pompalı tankerdir ve “Kauçuk loblu gübre pompası” bulundurur. Alman meşeğli Vogelsang marka Loblu (takozlu) gübre pompası alışılageldik tip pompalardan farklı olarak gübrenin sıvı kısmının haricinde, yoğun haldeki katı kısmını da pompalayabilir.

gubre pompasi yapısı

Büyüklüğü 6 cm’e varan katı parçaları tıkanmadan aktarabilir. Büyükbaş hayvan gübresini 8 m derinliğe kadar ki çukurdan hortum ile emiş yapar. Pompa gübreyi hortum veya boru tesisatı ile 1 km uzaklıktaki araziye direk olarak pompalayabilir. En küçük işletmeden en büyüğüne hizmet edebilecek 45 m3/saatten 800 m3/saat kapasiteye 30’un üzeninde farklı modeli mevcuttur.

 

 

Tgübre parcalayıcıanker Gübre parçalayıcısı: Gübre çukurunda biriktirilen sıvı gübre içerisinde sap, saman ve taş gibi bir çok katı parça bulunur. Gübre tankeri üzerindeki parçalayıcı ünite saman ve balya ipi gibi lifli malzemeleri parçalar.

Parçalanması mümkün olmayan taş ve metal parçalar ise “taş tutucusunda” ayırır, tankın içine girmesine müsaade edilmez.Bu taş tutucu hazne periyodik aralıklarla kapağı açılarak boşaltılır ve içi temizlenir.

 

 

Polyester gübre tankı: Gübre tankı Gübre tankerlerinde tankın hafif olması önemlidir, bu sayede aynı dingil yapısına daha fazla gübreyi taşımak mümkündür. Boş ağırlığı hafif olan tankerler nakliye sırasında daha az mazot tüketir. Gübre kimyasal aşındırıcı, asidik bir akışkandır. Tankın uzun ömürlü olması kısa vadede korozyona uğramamasına bağlıdır. Bu sebeple tanklarımızı (Polyester esaslı) kompozit malzemden imal etmekteyiz. Günümüzde savaş uçakları ve yatların gövdeleri bu teknolojileri ile imal edilmektedir. Gövdesi 4 farklı kamandan oluşur.

gübre tankı 3D

Çelikten daha mukavim, kimyasal aşındırıcılığa çok daha dayanıklı, yarıyarıya hafif olan tanklarımızın içinde kompozit kaburga yapısı bulunmaktadır. Herhangi bir kaza durumunda kolayca tamir edilir. Tanklarımız gübre asidine karşı ömür boyu garantilidir.

 

 

Tanker dingil yapısı: Pompalı Gübre Tankerlerimizin dingil yapıları ve dingil sayıları, tank tonajına ve çalışılacak arazi yapısına bağlı seçilmektedir. Gübreser standart olarak, 5 – 10 m3 tankerler için makaslı ve hidrolik fren systemli tek dingil, 10 – 19 m3 tanklerler için makaslı ve hidrolik fren systemli tandem (çift) dingil, 19 – 25 m3 tankerler için makaslı ve hidrolik fren systemli tridem (üçlü) dingil, dingil yapısına sahiptir. Arazide toprak yapısına zarar vermemsi için çift dingil gruplarında tek dingil hareketlidir,aynı şekilde üçlü dingil gruplarında ön ve arkadaki iki dingil hareketlidir ve sürüş yönüne göre şekil alır. Tüm modeller için körüklü (havalı) amortisör ve havalı fren opsiyonları mevcuttur.

—————————————

Gübre vanası: Tanka dolum, tanktan boşaltım, tank içindeki gübreyi karıştırma işemleri özel gübre vanası kullanılarak yönlendirilir. Tank üzerinde gübre asidine dayanıklı malzemeden, bıçaklı veya üç yollu vanalar kullanılmaktadır. Gübreser üzerindeki vanalar standart olarak (manuel) el kumandalıdır. İsteğe bağlı olarak hidrolik kumandalı olarakta sunulabilir. Gübreser-Hortumlu gübre dağıtıcı: Hortumlu dağıtıcı Gübreser hortumlu gübre dağıtıcı ile tankerdeki sıvı gübre tarlaya homojen bir şekilde ve istenen miktarda kontrollü olarak verilir.

Çift bıçaklı distribitör ünitesi sap, saman ve balya iplerini parçalar. Gübre, hortumlar sayesinde bitkinin tam dibine verilir, bitkinin üstüne püskürtülmez. Bu sayede ekinin tamamı gübreden aynı oranda fayda görür ve ürünlerin boyunda ve renginde farklılık olmaz. Bitkinin yaprakları üzerinde yanma meydana gelmez. Gübredeki Azotun tamamı toprağa geçer, buharlaşma ile kaybolmaz. Gübreser sayesinde bitki boy verdikten sonraki dönemlerde de gübreleme yapmak mümkündür.